Sponsors    
In 2009 hebben wij een prijs gewonnen van het Rabo Dichtbij Fonds. In het blad van de Rabobank, "Dichterbij", stond het volgende artikel:
 
.Het Rabo Dichtbijfonds

Deze kans mag je niet missen 

Deze zomer kunnen lokale organisaties meedingen naar een geldbedrag uit het Dichtbijfonds. Rabobank Utrecht stelt opnieuw een ton beschikbaar. Een winnaar van vorig jaar vertelt hoe zij hun prijs besteden. En wij vertellen hoe u mee kunt doen.

 

‘ZINGEN VOOR EEN DANKBAAR PUBLIEK’

Voor de hoofdprijs ging zangkoor Close Focus niet. ‘3500 euro was genoeg’, zegt koorlid Rieks Swarte. Exact dit bedrag kreeg het closeharmonykoor toegekend, als winnaar van de vierde prijs in Nieuwegein. Hiermee kan Close Focus doen wat het graag wil: vijf gratis concerten geven in zorginstellingen in Nieuwegein. Rieks Swarte: ‘In dit soort instellingen is het doorgaans nogal saai. Afleiding is dus zeer welkom.’ Het koor gaf al eens een gesponsord optreden in een Hilversums ziekenhuis. ‘Patiënten kwamen met bed en al naar ons luisteren. Je zag ze helemaal opfleuren. Sommigen kregen zelfs tranen in hun ogen van ontroering. Zo’n bijzonder. Dat wilden we vaker doen.’ Gewoonlijk vraagt Close Focus een bijdrage voor hun concerten. Want om de contributie betaalbaar te houden, vormt het geven van optredens een mooie bijverdienste. Zorginstellingen hebben echter meestal geen geld in hun budget voor concerten. Het Dichtbijfonds bood uitkomst. Inmiddels heeft het koor drie optredens achter de rug, waaronder een in het Antoniusziekenhuis (zie foto).  

WILT U OOK MEEDOEN?

Iedereen die in Leidsche Rijn, Nieuwegein of Utrecht woont, kan een project voordragen. Voorwaarden zijn dat het initiatief de sociale leefomgeving verbetert, dat vrijwilligers zich ervoor inzetten en dat het voor meerdere mensen iets oplevert. Leg in een kort filmpje op originele wijze uit waarom uw initiatief deze prijs verdient. En plaats deze tussen 19 juli en 31 augustus op www.rabobank-utrecht.nl/leden. In het filmpje moeten in elk geval de doelstelling aan bod komen, een omschrijving plus de naam van de uitvoerende organisatie. Inzendingen gemaakt met een mobiele telefoon, webcam of digitale camera zijn geschikt. Op de website staat hoe u het filmpje kunt uploaden. Ook vindt u hier het volledige wedstrijdreglement.  

WILT U STEMMEN?

Tussen 1 en 30 september kunt u stemmen op uw favoriete project. Per computer kan eenmaal per werkgebied (Utrecht, Nieuwegein en Leidsche Rijn) worden gestemd. In lek werkgebied komen zeven projecten in aanmerking voor een bijdrage. De jury, bestaande uit Ledenraadsleden van Rabobank Utrecht, kiest hieruit vijf winnaars. Tijdens de ledenraadsvergaderingen in het najaar verdelen de juryleden het prijzengeld door te stemmen.

Meer weten? Ga naar www.rabobank-utrecht.nl/leden...